GODEFRIDA HOOGENRAAD-OBERMAN 1932 – 2018

Godefrida           Godefrida heeft heel veel voor mij betekend:
—    Voor het eerst maakte ik haar mee als gasttrainer                      in  tirg-Telg, ( zie bij de vorige NAAM: Irene Hendriks)
—    In de periode jan.’78-juni’80 bestond  er een groep van 4, vanuit het Ned.Gestaltinstituut voortgekomen, mensen die de behoefte hadden beter te kunnen superviseren onder de stoere naam: werkgroep-opvoering-supervisie-bekwaamheid: bestaande uit Godefrida, Ton Dane, Frank Smulders en JvM. We oefenden live in steeds wisselende situaties met elkaar en dan intervisie op supervisie.
—    Tenslotte kreeg ik de gelegenheid 8 maal ( Jan.-Juni ’79) mee te mogen doen in de rol van co-therapeut in haar praktijk waar Godefrida succesvolle, gewaardeerde avonden leidde: GROEPSCONSULTATIE voor huisartsen en psychologen. Ook daar heb ik voor mijn eigen werk veel aan gehad.
Als ik er nu nog weer bij stilsta: ik was me daar toch wel een gebraden haantje; een voorrecht dit soort kansen te krijgen. De balans van geven en nemen vraagt van mijn kant nog flux een flinke zak “DANK” op de weegschaal   te zetten voor een betere balans van geven en ontvangen.      (gepubliceerd april 2015)

Ton Dane, Frank,Godefrida,JanvM(83)

Godefrida- overleden.jpg
 

naar het initiatief/ de “erfenis” van GODEFRIDA