Jeanneke van Mechelen (1949-2008)

Jeanneke, mijn verdrietig te jong gestorven zusje, heeft mij op het spoor gezet van Bert Hellinger in 1997/1998. En dus met het fenomeen van de door hem ontwikkelde werkwijze en filosofie van systemische, fenomenologische FAMILIE-OPSTELLINGEN. In Duitsland, waar zij door huwelijk en werk meer dan 35 jaar woonde,  had zij al jaren eerder kennis-gemaakt met alternatieve, spirituele stromingen in de hulpverlening. Ook met het opstel-lingenwerk . Door haar bevlogenheid en inspirerende ervaringen en de verhalen daarover  was ik mij opener gaan opstellen voor “ver van mijn bed” benaderingen. Samen gingen we geestdriftig naar _geloof ik_ het eerste grote congres in Nederland, in Nijmegen in 1999 georganiseerd door het I.E.P. Een volle grote zaal met al heel vroeg vele rijen vooraan bezette rijen met jassen en tassen van mensen om alles maar heel goed te kunnen waarnemen. Daar en toen heb ik mij gewonnen gegeven. Mede ook door de intensieve, voor mij volstrekt nieuwe ervaring van het representant zijn .Ik wist niet wat me overkwam. En dan werd ik ook nog eens 4 maal door iemand gevraagd representant te willen zijn. Indrukwekkend.
Jeanneke lief zusje. Dat heb je mooi geflikt. Rust zacht. Je grote broer.
jeanneke van mechelen-beroepsfolderberoepsfolder-2006 jeanneke,2