Twalker

Het laatst geschreven, maar nu het eerst verteld :

Een twalker is een therapeut/coach/supervisor als wandelaar, stapper buiten in de directe omgeving samen met zijn bezoeker, in plaats van een gesprek in zijn praktijkkamer. Een keuze voor ieder die nog lopen kan.
En als het weer te bar zou zijn dan blijven we toch gewoon binnen.

Hieronder leest u verder wat al eerder geschreven stond:

Uit de eerste reakties op mijn website blijkt dat enige toelichting op het begrip Twalker wenselijk is. Hier zijn er zo twee.


Dag Jan, dankjewel voor je prachtige website. Geef me even de gelegenheid de zaak door te nemen en je mijn reactie te laten weten. Ik kan niet laten om Aristoteles te introduceren die in 335 v.Chr. een filosofische school stichtte l’ecole peripatiticienne en waarin het twalken centraal stond voor de moslims en joden die gebroederlijk zijn school bevolkten. In wezen was een peripatiticien een persoon, die al wandelend discussieerde. In de huidige tijd is in Frankrijk une peripatiticienne een tippelaarster. Wellicht wist je het e.e.a al. Ik wist het echter niet. Hartelijke groet, Bruno


Gefeliciteerd met de lancering, het lijkt een beetje op het International Space Station: de basis cirkelt nu rond de aarde en in de komende maanden/jaren worden de aanvullende modules (in alle soorten en maten) aangevlogen en aangekoppeld.
Veel succes ermee! Groeten uit Woensel, Joost en Kitty (de levende mensen)
ps. Van een Twalker had ik nog niet eerder gehoord, dit is de definitie van de Urban Dictionary: http://nl.urbandictionary.com/define.php?term=twalker
Misschien niet direct wat je voor ogen hebt?


twalker Knipsel


intervisie groep Eindhoven 1(hondje van Vivine)in Tienhoven
 
“Dit is zo-wie-zo ook aangenaam En komt al in   de buurt van wat mij voor ogen staat”.
 


-Het woord ’twalk’, meervoud twalks kwam ik zelf voor het eerst tegen in een bijdrage die Sjef de Vries schreef voor halfjaarmagazine KINTAKT; zijn IN MEMORIAM bij de dood van Walter Kempler,onze gezamenlijke leermeester in de periode 1977-1980.Voor Sjef daarna nog zoveel meer en zoveel langer. Daarin vertelt hij over de vele serieuze gesprekken die Walter en hij al wandelend over de dijk langs de rivier en op de Veluwe voerden.Door Walter waarderend ’twalks’ genoemd.
Graag wil ik met mijn gesprekspartner beproeven voor wie deze vorm van samen-spraak,van coaching,van consultatie,van vertrouwelijkheid een mooie extra keuze is.
(Wie overigens geinteresseerd is geraakt in het ontroerende , schrijnende artikel waarover ik hier sprak klikt op de mooie samenballende titel hierna

AN EAGLE WHO WANTED TO FLY IN  A  FLOCK.

uiltje  Prof. dr. Erik Scherder: Laat je hersenen niet zitten – 14-10-2014

uiltje  PROF. DR. Erik Scherder : Megahit ‘Happy’ –  11-4-2014